css/ Medentazone Sağlık ve Bakım Ürünleri Ltd
adasd

Ağız Bakımı

Diş İpi Kullanımı

Diş arasında sıkışıp kalmış yiyecekler ağız içinde bakteri ve mikroorganizmaların üremesi için uygun ortamlar sağlayabilir ve başta ağız kokusu olmak üzere, plak oluşumu, tartar, diş çürümesi ve hatta diş kaybına kadar uzanan hastalıklara sebebiyet verebilir. Diş ipi ile temizlik dişlerin görünmeyen bölgelerinde birikebilecek yiyecek parçalarını temizlemek için oldukça faydalı bir yöntemdir. Ancak fayda görebilmek için doğru ürün tercihi ve doğru uygulama yapılması gerekir. En iyi sonuca ulaşmak için diş ipi ile temizlik sırasında aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

  • Yaklaşık 40 cm uzunluğunda diş ipini elinize alın ve ipi her iki orta parmağınıza sararak yaklaşık 5 cm’lik kısmı açıkta ve gergin bırakacak şekilde tutun.
  • Diş ipini baş parmak ve işaret parmaklarınız arasında gerili tutarak, dişlerinizin arasını nazikçe yukarı ve aşağı yönde hareketlerle temizleyin.
  • İpi tüm diş yüzeyinde gezdirin ve ipin diş eti çizgisine geçtiğine emin olun. Bu işlemi yaparken diş ipini zorlamamya dikkat edin, eğer hassas diş eti dokusunu fazla zorlarsanız doku ezilmesi veya kesilmesi ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
  • Bir sonraki dişe geçerken mutlaka diş ipinin temiz kısmını kullanmaya özen gösterim
  • Diş ipini çıkartmak için, aynı ileri geri hareketleri uygulayın.